18 مهر 1400 - 10:12 شناسه خبر: 16909 نسخه چاپی

ضرورت پیشگیری و کنترل آفات اول فصل کلزا

ضرورت پیشگیری و کنترل آفات اول فصل کلزا
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به لزوم پیشگیری و کنترل آفات اول فصل کلزا، سموم توصیه شده را اعلام کرد.

به گزارش «پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران» به نقل از فارس، عبدالرحمن زاغی  در ساری، با اشاره به لزوم پیشگیری و کنترل آفات اول فصل کلزا، گفت: راب یا لیسک‌ها از آفات مهم و قابل توجه در هنگام سبز شدن کلزاست که با تغذیه از برگ‌های لپه‌ای و برگ‌های اولیه عمدتاً از حاشیه مزارع شروع به خسارت می‌کنند و در صورت مشاهده اولین علائم خسارت می توان از طعمه مسموم متالدهید به میزان ۵ تا ۶ کیلوگرم در هکتار یا طعمه مسموم فریکول به میزان ۵ گرم در مترمربع ترجیحاَ در حاشیه مزارع استفاده کرد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه برگخوارها در برخی از سال‌ها که هوا نسبتاً گرم و خشک باشد، جمعیت لاروهای برگخوار در اوایل پاییز در مزارع کلزا و برخی از سبزیجات برگی افزایش می‌یابد که در صورت عدم مدیریت خسارت قابل توجه وارد می‌کنند، افزود: حذف علف‌های هرز حاشیه مزارع در صورت مشاهده اولین علائم خسارت لاروهای سنین پایین آفت مبارزه شیمیایی با استفاده از سموم توصیه شده از جمله آوانت به میزان ۳۰۰ سی سی، ماترین (روی اگرو) به میزان ۰.۵ لیتر، فوزالن (زولون) ۳۵%EC یا دورسبان به میزان ۲ لیتر در هکتار تاکید می‌شود.

وی کک را از دیگر آفات اول فصل کلزا دانست و اضافه کرد: حشرات کامل کک‌ها سوسک‌های جهنده به رنگ سیاه براق، قهوه‌ای یا آبی تیره هستند که از پارانشیم برگ‌های اولیه کلزا تغذیه کرده و برگ‌ها را به صورت توری (سوراخ سوراخ) در می‌آورند.زاغی تصریح کرد: برای  پیشگیری از خسارت آفت یاد شده، ضدعفونی بذور کلزا قبل از کاشت با حشره کش گاچو به میزان ۱۴ گرم یا حشره کش کروزر به میزان ۱۰ سی‌سی برای هر کیلو بذر توصیه و تاکید می‌شود، اما در صورت عدم ضدعفونی بذور پس از سبز شدن کلزا در صورت بالا بودن جمعیت و مشاهده خسارت، مبارزه شیمیایی با کک‌ها در حاشیه مزارع با حشره کش کنفیدور به میزان ۴۰۰ سی سی یا حشره کش مالاتیون به میزان یک لیتر در هکتار توصیه می‌شود.

وی به رعایت تمامی توصیه‌های فنی برای کشت کلزا از سوی مدیریت‌های ذیربط و محققین از جمله بسترسازی مناسب، استفاده از ردیف کارها برای رعایت میزان بذر مصرفی، کشت یکنواخت، تغذیه مناسب و رعایت زمان کاشت مناسب بذر تاکید کرد و گفت: مشاوره و هماهنگی با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاهپزشکی برای دریافت اطلاعات لازم برای مدیریت عوامل خسارت‌زا و رعایت نکات ایمنی از جمله استفاده از ماسک، عینک، چکمه، لباس مخصوص سمپاشی و کلاه هنگام کار با سموم شیمیایی و شستن اعضای آلوده پس از اتمام کار با آب و صابون ضروری است.